Bandenprofiel
432
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-432,bridge-core-2.0.9,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-19.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-497
 

Bandenprofiel

Bandenprofiel controleren

Nieuwe banden hebben meestal een profieldiepte van 7 mm tot 9,5 mm. Het ene bandenmerk, bandentype of zelfs een bandenmaat kan namelijk een andere standaard profieldiepte hebben dan een ander.

Het is gevaarlijk om met (erg) versleten banden te rijden op gladde en/of natte wegen. Tijdens deze weersomstandigheden wordt uw remweg aanzienlijk langer. De wettelijke minimale profieldiepte bedraagt in België 1,6 mm. Voor zomer en 4-seizoensbanden raden wij wel een diepte van 3 mm aan.

Hoe kunt u zelf de profieldiepte meten?
Dat kan met een profieldieptemeter. Natuurlijk gaan wij ervan uit dat u die niet altijd thuis heeft liggen. De profieldiepte van banden kunt u meten aan de hand van een indicator op de band. Op de banden treft u profieldieptemeters die in de hoofdgroeven van de band zijn aangebracht.

Twijfelt u over de profieldiepte van uw autobanden? Kom dan langs bij MAS Banden Genk, zodat wij uw banden kunnen controleren.

7 dagen per week open

We zijn dagelijks geopend van 10:00 uur tot 18:30 uur. Loop gerust een keer binnen!

Kwaliteit

We hechten veel waarde aan de kwaliteit van onze banden. Deze voldoen uiteraard aan de geldende richtlijnen.

Ruime voorraad

We hebben een ruime voorraad aan zowel nieuwe als occasie banden. Maak een afspraak of loop gerust een keer binnen.

Vakkundige montage

Bij MAS Banden Genk kunt u vertrouwen op een snelle en vakkundige montage, zodat u direct weer veilig de weg op kunt.

De specialist in banden

Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers. Bij MAS Banden Genk hebben we een breed assortiment banden, zodat u veilig de weg op kunt met uw voertuig. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in het repareren, balanceren en het uitlijnen van uw banden. Dit er erg belangrijk, want daardoor ontstaan er minder trillingen in het stuur en bespaart u ook nog eens op brandstof.